Ring oss: 33 44 31 31

Er din bolig og eiendom klargjort for vinteren?

– 8 ting du må gjøre for å vinterklargjøre din bolig.

Forrige helg tikket det inn flere bilder fra venner og bekjente som var på fjellet hvor det allerede nå hadde kommet litt snø. Ikke de store mengdene, men nok til at det la seg som et hvitt teppe over høstfargene som en påminnelse om at etter høsten kommer kong vinter.

Norge er et land med fire årstider og mye vær. De senere årene har det vært et skifte hvor vi kan oppleve vintre uten snø, men med mye regn, kraftig vind og oversvømmelser. Våren kan ofte være preget av mye snø og sen snøsmelting. Høsten med varme dager, kjølige netter før det plutselig og brått går over til regn og kraftig vind igjen. Alle disse endringene i temperatur og vær gjør noe med eiendommene våre og vi må selv ta mer ansvar for å sørge for at alt er i stand før neste årstid kommer.

Om du ikke har begynt å tenke på å vinterklargjøre din bolig og eiendom, er det ennå ikke for sent å tenke på det.

8 tips for vinterklargjøring av din bolig og eiendom:

  1. Sjekk yttervegger. Sjekk for eventuelle skader, sprekker, avskalling, flassing eller blæringer i malingen. Kan være lurt å flekkmale der det er sår i malingen og heller vente med full overhaling til våren kommer. Unngå at store flekker står uten maling – disse vil da være ubeskyttet mot vær og vind og trekker til seg mer fuktighet som skader underlaget.

  2. Taksjekk. Taket er husets femte fasade, men blir ofte glemt. Sjekk taket for mose, sprekker eller at takstein ikke har flyttet seg. Sjekk spesielt rundt takvinduer, beslag og pipe.

  3. Rens takrenner og avløp. Er takrenna tett vil den kunne fryse eller bli tett når regn og minusgradene kommer.

  4. Steng utekrana. Frosten kan sprenge rørene eller forårsake lekkasjer inne i huset dersom utekrana ikke er stengt og tømt for vann.

  5. Sjekk sluk og avløp. Sørg for at det ikke ligger mose, løv og annen avfall og tetter. Med mye regn er det viktig at vannet renner dit den ikke skal og ikke finner seg andre veier, som f.eks. inn i din bolig.

  6. Klipp og rak gressplenen. Blader på bakken er et godt høsttegn, men også et tegn på at plenen trenger stell. Dersom bladene blir liggende på plenen, kan disse kvele gresset. Plenen bør klippes for siste gang i begynnelsen av oktober og ikke for kort.

  7. Stell pent med busker, hekker og stauder. For å beskytte disse mot vinteren, bør de klippes ned på høsten for å spare de for energi når sevjen føres tilbake til røttene.

  8. Sett bort gressklipper.  Se over gressklipperen, ta bort gress, tøm den for bensin og se over at den er like hel før den settes på et frostfritt sted.

Trenger du hjelp til å ta deg av høstsjekken hjelper vi deg gjerne. Gå inn på linken her og se hvilke andre tjenster innen vintervedlikehold vi leverer.

Ta kontakt så sørger vi for at din bolig og eiendom blir klargjort før vinteren kommer.