Ring oss: 33 44 31 31

Når sjekket du taket sist?

Husets 5. fasade trenger også vedlikehold

Eier du et næringsbygg bør du ha gode rutiner for oppfølging av bygget. Som oftest har eiendomseiere ofte god kontroll på det de ser hver dag: renholdet, ventilasjon og utearealet. Det mange ofte ikke tenker så mye på, før det er for sent, er taket. Logisk nok, man ser det jo ikke, så hvorfor skal man bry seg om å sjekke det?

Næringsbygg er ofte bygd flatt. Med flate tak er det større utfordringer enn valmet tak. Det vil ofte samle seg mye søppel på slike tak. Men hvordan kommer det opp dit tenker du kanskje? Joda, med vinden og fugler som bygger rede. De tar med seg kvister og med vinden kommer det alt mulig annet søppel.

Ved kraftig regn vil slukene kunne tette seg dersom det er mye søppel på taket. Det vil gro mose på grunn av fuktigheten og når dette løsner, vil slukene også tette seg. Over tid vil dette kunne by på store og kostbare utfordringer. Vannet må bort og dersom sluket et tett, finner vannet en annen vei bort fra taket. Ikke uvanlig at mange opplever vannlekkasjer om høsten og i perioder med kraftig regn. Det samme om våren etter en snørik vinter.

Sjekk av tak bør derfor inn som en rutine i vedlikeholdet. Hvor ofte? Kommer an på hvor utsatt din eiendom er for søppel og fugler som bygger rede. Men 1-2 ganger i året er et minimum.

Gå høsten i møte vel vitende om at ditt takk er tett og at dine sluk er åpne, ved å påspandere deg en tur opp på taket for en sjekk. Ønsker du å sette bort jobben, kontakt oss gjerne.